Seglingar

Välkommen att segla med Hoppet!

Att segla skuta är en unik upplevelse.
Du färdas utan andra ljud än de från vind och vågor. Med den vita segelmassan svävande ovanför dig ser du Österlens vackra kust passera revy. Eller mer fjärran kuster på våra långseglingar.

Hoppet är inte stor. Vill du hjälpa till med att sätta segel, segla eller stå till rors går det bra utan att du är van seglare – du behöver inte ens ha seglat förr. Vill du bara segla med och njuta, så gör du det. Vår besättning sköter skutan.

Från mitten av maj till slutet av september seglar Hoppet främst i södra Östersjön. Seglingarna varar från några timmar upp till flera dagar. Men emellanåt sticker vi iväg längre bort, som till St. Petersburg och Shetland.

Vi erbjuder varje sommar ett ordinarie seglingsprogram, där vem som helst kan delta utan att ha någon seglingserfarenhet. Programmet publiceras i slutet av januari.

Utanför detta seglingsprogram, kan Hoppet bokas för seglingar av företag eller privata grupper, som då disponerar hela skutan. Vi skräddarsyr seglingen efter gruppens önskemål.

Andra aktiviteter

Utöver seglingarna deltar Hoppet vid lokala evenemang, som Sillens Dag i Simrishamn och Äppelmarknaden på Kivik. Då är det Öppet Skepp med guidning och försäljning av profilprodukter. Till Kivik är det då Äppelsegling, tillsammans med Sarpen och Klara Marie.

Sarpen, Klara Marie och Hoppet i Kiviks hamn.


Vid påsk arrangerar vi Äggapickning vid Södra Hamnen, Brantevik och till jul har vi en liten julmarknad på vårt varv där. Då säljer vi varvsprodukter, men även andra, lokalt tillverkade produkter finns att köpa.